Diabetolog Warszawa Ursynów
Czekolada jest wspaniałym zastrzykiem energii
Zwiększa wydzielanie serotoniny
jest źródłem magnezu, potasu i żelaza
Zawiera polifenole korzystne dla serca i naczyń
Ma 30-36 kcal w kostce gorzkiej czekolady
30 gcukru w 100 g
30-36 g tłuszczu w 100 g
Większe ilości są niewskazane dla osób
z cukrzycą,
chorobą otyłościową,
alergiami,
migreną,
zaparciami,
GERD czyli refluksem żołądkowi-przełykowym
Wybieraj czekolady o prostym składzie, najlepiej gorzką z orzechami.
bez oleju palmowego, tłuszczy trans, syropu glukozowe-fruktozowego
Im więcej nadzienia i innych dodatków tym kaloryczność większa i więcej cukru
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia –
dr Anna Jeznach-Steinhagen – diabetolog, Warszawa
***
ptedfv
6fmqvy
ismnc8